Rządowe finansowanie sektora rolniczego Ukrainy w kontekście członkowstwa w Światowej Organizacji Handlu - КОМАРОВА, Инна (Progress in Economic Sciences; Nr 3 (2016): Progress in Economic SciencesDO - 10.14595/PES/03/007, 2016)
Klasyfikacja rodzajów wsparcia budżetowego sektora rolnictwa według zasad WTO. Opisane są obowiązki Ukrainy wobec ograniczeń wsparcia państwowego dla rolnictwa. Autor pokazał tendencje państwowego finansowania dla sektora rolnictwa na Ukrainie: szczególną wagę kosztów rolnictwa w budżecie, wskaźniki stopy przy kierunkach finansowania, dynamiki linii i wsparcie pośrednie. Zostały nakreślone główne kierunki sponsorowania rolnictwa przez państwo.