Audyt marketingowy w przedsiębiorstwach przemysłowych w Rumunii - Paştiu, Carmen; Lazea, Ruxandra (Progress in Economic Sciences; Nr 1 (2014): Progress in Economic Sciences, 2014)
Niniejszy artykuł ma za zadanie zbadać relację pomiędzy wielkością przedsiębiorstwa i sektorem, w którym prowadzi ono swoją działalność a kapitałem intelektualnym. Ponadto celem publikacji jest odpowiedź na pytanie, czy system pomiaru wyników jest bezpośrednio związany z postawą, jaką odzwierciedla kapitał ludzki, a także zidentyfikowanie systemu audytu marketingowego w badanych przedsiębiorstwach. Analiza obejmuje 54 podmioty prowadzące działalność przemysłową w Rumunii z regionów: Alba, Sibiu, Hunedoara i Cluj. Przedsiębiorstwa należą do różnych sektorów gospodarki, co pozwala w pewnym stopniu na uogólnienie wyników.